fbpx

Hvad er undervisning i økonomisk forståelse og hvordan hænger det sammen med valg af uddannelse?

I Ungdomsbyen har vi udviklet et rollespil, som tager eleverne igennem livs- og uddannelsesvalg, der understøtter matematik i grundskolens ældste klasser eller ungdomsuddannelsernes yngste. Her får de mulighed for at engagere sig i nutidens dilemmaer omkring lån, forsikring og bæredygtige valg for fremtiden.

Økonomisk forståelse

kurset ’Fat om finanserne’ øver eleverne sig i at tage stilling til dilemmaer og livsvalg gennem et detaljeret og gennemtestet rollespil om uddannelse, økonomisk forbrug og tegning af forsikringer. Et engagerende rollespil, hvor eleverne tilegner sig ny, svær viden om privatøkonomi og forsikringer uden det bliver kedeligt og med garanti for at de kan huske det bagefter. Læs mere om kurset og se udpluk af undervisningsmaterialerne HER

Valg af uddannelse

Står du og mangler inspiration til et kursus, hvor dine elever kan få øjnene op for mulighederne i at tage en erhvervsuddannelse og opleve erhvervslivet?
Så har Ungdomsbyen et gennemarbejdet forløb klar til udskolingsklasser indenfor flere fag.

Vi bygger bro mellem kommunen, jeres skole, de lokale erhvervsuddannelser og erhvervslivet. Til erhvervsforløbet knytter sig undervisningsmaterialer og eleverne arbejder med deres uddannelsesportefolie.  Giv skolen eller kommunens elever viden og indsigt i arbejdsmarkedets mange perspektiver for samfundet og deres egen uddannelsesplan.
Læs mere om erhvervsforløbene her.

Søger du inspiration til andre temaer som medborgerskab, FN’s verdensmål eller udvikling af undervisningsmateriale, så læs om vores kurser for elever og undervisere her