fbpx

Freds- og Konfliktspillet handler om internationale kriser og konflikter, og hvordan en konflikt i en del af Verden lynhurtigt kan få indflydelse på andre dele.

Freds- og Konfliktspillet har fokus på internationale krisers håndtering – og udfordrer deltagerne til gennem forhandling at finde fredelige og bæredygtige løsninger i en til tider ustabil verden.

Målet med spillet er at skabe en verden, deltagerne – dine elever – selv ville have lyst til at leve i.

På kurset “overtager” deltagerne regeringsansvaret i deres land i en fiktiv region af verden. Landene i spillet har vidt forskellige udgangspunkter med hensyn til beliggenhed, historie og ressourcer.  Regeringens første opgave er at sætte sig ind i landets forudsætninger. Derefter formulerer eleverne, hvad de vil med deres land, indenrigs- og udenrigspolitisk.

Disse målsætninger præsenteres for de andre lande i det regionale Råd. Snart befinder regionen sig dog i økonomisk krise. Skal man nu skære i velfærden, produktionen eller våbenlagrene? Kan vi forhandle med de andre stater? Hvilke konsekvenser kan forudses, hvis der ikke findes løsninger på de fælles problemer i regionen? Hvordan udnyttes og fordeles regionens råstoffer mest retfærdigt? Hvordan hjælper hvert land flygtninge, der er truet i deres egne lande? Hvad stiller regeringerne op med ekstreme religiøse grupper, der tager gidsler eller truer med terroraktioner? For hver krise mødes man i Rådet og forelægger sine beslutninger og eventuelle aftaler mellem landene.

Der er ikke ét bestemt “facit” i spillet. De fleste klasser når tre til fire runder, men ville som regeringer i den virkelige verden gerne lige nå en runde / valgperiode mere.


Har du nogle spørgsmål til kurset?
  • Ungdomsuddannelserne
  • Dansk, samfundsfag og historie.
    • Varighed 09:00 - 13:45
    • Min. 12 elever - Max. 28 elever

DKK 2,500.00 ekskl. moms

Book kursus