SOSU – Sammen passer vi på fremtiden
Oplever jeres elever, at de har viden til at træffe et kvalificeret uddannelsesvalg? Gør lærere og forældre? Kender de erhvervsuddannelsernes muligheder? Send kommunens lærere og elever på erhvervsforløb til SOSU med Ungdomsbyen.
I et samlet 4-dages erhvervsforløb, oplever eleverne en aktiv uge med højt fagligt niveau og en tydelig rød tråd. Gennem praktiske, sjove og udfordrende aktiviteter bliver de introduceret til branchens videns, metode- og kompetenceområder. Herunder velfærdsteknologi og professionel omsorg.
Eleverne arbejder med folkesundhed gennem fagene teknologi, biologi, dansk og samfundsfag. Forløbet lægger vægt på, at eleverne danner erfaring og får indsigt i dels et fagområde, dels egen læring og præferencer.
Forløbsbeskrivelse
Dag 1: Introduktion i Ungdomsbyen
Eleverne introduceres til Social- og Sundhedsområdet som fag og job gennem rollespil og praktiske opgaver. De løser opgaver, hvor samarbejde er i højsæde. Eleverne skaber i løbet af dagen en borgers liv og får indblik i kroppens fysiske opbygning, begreber fra sundhedsområdet og indsigt i hvordan et livsforløb kan være.
Dag 2 & 3: Praksisfagligt arbejde på SOSU H
Eleverne oplever en erhvervsskole og hvem der går der og hvad man kan bruge sin uddannelse til. De to dage byder på praktiske og teoretiske opgaver, der kommer rundt om en række områder fra social- og sundshedsområdet. Opgaverne er i høj grad praktiske og aktivitetsniveauet er højt med vægt på biologi, velfærdsteknologi, sundhed og hvad det vil sige at være professionel omsorgsperson.
Dag 4: Besøg i forening drevet af seniorer
I grupper møder eleverne hver deres interviewperson, som er en ældre medborger, der har meldt sig til at blive interviewet og som eleverne med udgangspunkt i Ungdomsbyens interviewguide vil interviewe. Sammen løser eleverne og de ældre planlagte opgaver med det formål at introducere eleverne til fagets primære målgruppe. Vægten ligger på det aktive møde og at skabe gode oplevelser på tværs af generationer. Herudover afrundning og evaluering af forløbet.
For yderligere information, kontakt Olivia Stephansen på os@ungdomsbyen.dk
Har du nogle spørgsmål?
- 6. klasse
- Tværfagligt
- Eleverne oplever, at skolens fag omsættes i en faglig praksis
- Eleverne danner erfaringer med branchekendskab og arbejdsmetoder, som kan hjælpe med at kvalificere senere uddannelsesvalg
- Eleverne får viden om uddannelse og jobmuligheder
- Ingen forberedelse