fbpx

FN’s 17 verdensmål 

Hvad har FN’s verdensmål med mig at gøre?

Det er et af de spørgsmål, som eleverne undersøger, når de i Ungdomsbyen kobler globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling sammen med den virkelige verdens udfordringer på kurset ”Min verden – mine mål” eller på brobygningsforløbene til erhvervsuddannelserne
Vi beder også faglærere og hele personaler om at stille sig selv det samme spørgsmål på vores kurser udviklet særligt til de voksne.

FN’s Verdensmål er et kompas, som sætter kursen mod en bedre fremtid for alle. Verdens ledere er i 2015 blevet enige om nye og vigtige mål for fremtiden. I 2030 skal ekstrem fattigdom være udryddet, alle børn skal gå i skole, vi skal mindske drivhuseffekten og bruge jordens ressourcer bedre. Men hvad har det med uddannelsesverden at gøre?

De 17 verdensmålene er for os alle, og det er kun muligt at opnå dem, hvis vi alle gør en indsats – også i Danmark. I Ungdomsbyen arbejder vi med målene i forhold til bæredygtig udvikling og globalt medborgerskab. Du kan se, hvilke mål hvert kursus særligt bidrager til, hvad enten det er om sundhed eller menneskerettigheder. Vi lægger op til aktivt medborgerskab og stillingtagen, så eleverne får en bedre forståelse af, hvad verdensmålene betyder for dem og deres valg af handlinger.

Ungdomsbyen udbyder kurser for både elever, lærere og personaler for den nye generation verdensmåls skyld, men alle kan bidrage til opfyldelsen af målene.

Vil du og din skole være verdensmestre i verdensmål?

I Ungdomsbyen koordinerer vi Danmarks Verdensmålsskoler i UNESCOs globale skolenetværk, og din skole kan være med.

Få inspiration her og kontakt os, hvis det lyder som noget for jer.

FN’s 17 verdensmål
Hvis du vil vide mere om erhverv så kontakt vores pædagogisk konsulent Julie Kolath Bergdahl på jbk@ungdomsbyen.dk