Grundskolen
Ungdomsbyen forbereder eleverne til et aktivt medborgerskab gennem kurser til grundskolen.
Vores kurser til grundskolen understøtter fag-faglighed og tværfaglighed i undervisningen og bidrager til verdensmålene - de specifikke verdensmål fremgår under hvert kursus. Kurserne beskæftiger sig med en række forskellige emner som økonomi, konflikthåndtering, demokrati og medborgerskab, og verdensmålene. På den måde kan de kobles til en variation af læringsforløb og fag.
Med afsæt i en stærk pædagogik, engagerende rollespil, gode fælles oplevelser og praksisfaglighed bringer vi fagene i spil sammen med eleverne. Vi inviterer dem til at undersøge, hvilke muligheder deres medborgerskab har i et bæredygtigt samfund og i relation til deres eget liv. Ungdomsbyens kurser henvender sig til elever fra 4.-10. klasse i folkeskolen, på efterskoler og friskoler. Find jer selv gennem nedenstående filtreringsværktøj.
Kurser til grundskolen - i hele landet
Vi kommer ud i hele landet, men I kan også komme til os på Nørrebro i København. Måske skal I på lejrskole i København eller vil bare ind og mærke hovedstadens puls? Kom og afhold kurset i Ungdomsbyens eget lyse lokale. Når lærere besøger Ungdomsbyen byder vi på en gratis frokost i et rustikt, grønt folkekøkken i selskab med os og andre aktører fra civilsamfundet. Eleverne kan købe sund og lækker mad fra hele verden overalt på Nørrebro eller spise deres medbragte mad.
Kontakt os for at høre mere om vores kurser.

-
Verdensmålsworkshop – stort format
TværfagligtLæs merePræsenter skolens ældste elever for FN’s 17 verdensmål på en sjov og anderledes måde. Giv dem mod på medborgerskab og arbejd med problemstillinger der berør deres eget ungdomsliv.
-
Ud af shitstormen
Dansk, samfundsfagLæs mereGennem interaktiv storytelling udfordres eleverne i cybersikkerhed, sociale koder og digital kommunikation. Eleverne skal i grupper styre deres fiktive karakter uden om internet-trolls, Instagram-misforståelser og hackere.
-
Verdensmester i verdensmål
TværfagligtLæs mereLær at forstå hvad bæredygtig livsstil er og hvad det betyder globalt. Giv dine elever viden og redskaber til at gøre verdensmålene til deres egne mål og til at sætte kursen mod en bæredygtig fremtid. På kurset lægger vi op til aktivt medborgerskab og stillingtagen, så eleverne får en bedre forståelse af, hvad verdensmålene betyder for dem og deres hverdag – socialt, grønt og økonomisk.
-
Freds- og konfliktspillet
Dansk, samfundsfag og historie.Læs mereHvordan ville verden se ud, hvis det var de unge, der sad på magten? I det store rollespil overtager eleverne ansvaret for et fiktivt land og skal træffe svære beslutninger om velfærd, pandemi, militante modstandsgrupper m.m.
-
Godt sagt – ta’ ordet i din magt
TværfagligtLæs mereVil du give dine elever talegaver, troen på sig selv og redskaber til at blive dygtige debattører? Klæd dine elever på til at stå foran et publikum og levere et klart og overbevisende budskab.
-
Fat om Finanserne
Matematik & SamfundsfagLæs mereVigtig information om booking af Fat om finanserne i skoleåret 23/24 Igen i år kan […]
-
Må vi alle være her?
Læs mereStyrk tryghed og trivsel i klassen. Kurset fokuserer på elevernes sprog og refleksion om svære emner og følelser. Gennem øvelser og rollespil lærer eleverne at håndtere konflikter i fællesskab.
-
Konflikthåndtering
TværfagligtLæs mereStyrk relationskompetencerne og de positive fællesskaber i klassen. Samarbejdsøvelser og konkrete redskaber om sprogbrug og reaktionsmønstre ruster elever til at håndtere indre og ydre konflikter i de nære relationer og ungdomslivet.
-
Hvornår er nok, nok?
Læs mereFå greb om konflikterne i klassen og styrk sammenholdet. Gennem samarbejdsøvelser forholder eleverne sig til svære temaer omkring brugen af sociale medier, sprog og tone, gruppedannelse og utryghed.