fbpx

Hvordan prioriterer man sine udgifter? Hvilke forsikringer er gode at have og hvorfor? Hvordan lægger man et budget? Hvad er ÅOP? Og hvorfor skal man kende til det?

Gennem brætspillet Fat om Finanserne bliver eleverne klædt på til fremtiden med viden om privatøkonomi og forsikringer.

Eleverne bliver med Fat om Finanserne klædt på til at håndtere de økonomiske og forsikringsmæssige udfordringer, som voksenlivet byder på.

Eleverne øver sig gennem rollespil i at tage stilling til dilemmaer om uddannelse, forbrug og forsikring. De bliver så optaget af spillet, at de ikke opdager, hvordan de har tilegnet sig ny viden om privatøkonomi og forsikringer.

Forud for kurset, arbejder eleverne med forberedelsesmaterialet, som giver dem viden og færdigheder i budgetlægning, udregning af ÅOP, indbo- og ansvarsforsikring og pension.

Elevdagen består af tre elementer:

Et kort introforløb med gennemgang af de vigtigste begreber indenfor økonomi og forsikring.

Eleverne Spiller “Fat om finanserne” i grupper á fire. Her agerer de en fiktiv person fra denne er 15 år til 35 år. Gennem spillet træffes valg blandt andet vedr. uddannelse, job, økonomi og forsikring. Gruppen skal forholde sig til de konsekvenser, som disse valg får.

En opsamling med perspektivering til de unges egne overvejelser i forhold til økonomi og forsikringsforhold – nu og i fremtiden.

Medarbejdere fra Lærerstandens Brandforsikring og Ungdomsbyens egne undervisere står for afviklingen af kurset.

Kurset er blevet opdateret anno 2016 med støtte fra LB fonden, der desuden har givet finansiel støtte til afviklingen af kurser i maj 2017, samt en række kurser efter sommer. Kontakt ABR@ungdomsbyen for mulighed for at få et LB fonden støttet kursus.

Fat om Finanserne  er udviklet i et samarbejde mellem Ungdomsbyens pædagogiske konsulenter og medarbejdere fra forsikrings- og bankverdenen.

 

Tip en 10er – Bank & Forsikring
Tip en 10er – Bank & Forsikring Svar
Need to know – Bank, Økonomi og Forsikring

Forsikringsopgaver
Udregning af ÅOP
ÅOP facit
Budgetopgave
Budgetark
Hvad koster du?
Pensionsopgaven    


Har du nogle spørgsmål til kurset?
  • Ungdomsuddannelserne
  • Matematik & Samfundsfag
    • Varighed 09:00 - 13:45
    • Min. 12 elever - Max. 28 elever

DKK 2,500.00 ekskl. moms

Book kursus

Referencer

  • "I har gjort økonomi spændende"
  • "Jeg skal hjem og lave budget i excell ark!"
  • "Kan der komme en finanskrise i virkeligheden?"
Varekategorier: , Tag: