fbpx

Har I lyst til at styrke klassefællesskabet? Møder I udfordringer omkring elevers digitale adfærd? Ønsker I at ruste jeres elever til at opbygge stærke relationskompetencer i deres ungdomsliv?

Kurset har til formål at klæde dine elever på med teoretisk viden og praktisk kendskab til konflikthåndtering. Forløbet egner sig bl.a. godt i forbindelse med projektsamarbejde, introforløb med nye klassesammensætninger, valgfag såsom psykologi osv.

Afhængig af hvad der er aktuelt hos jer, kan vi fokusere på temaer såsom adfærd på sociale medier, sprogbrug og kommunikation, fordomme, interkulturelle konflikter osv. Vi introducerer eleverne til grundlæggende konflikthåndteringsteori, som vi bringer i spil gennem konkrete øvelser på gulvet. Alt efter jeres ønsker, kan vi tage udgangspunkt i konflikter i skolesammenhæng eller konflikter på samfundsniveau.

I løbet af dagen skal deltagerne blandt andet arbejde med Ikkevoldelig kommunikation, konflikttrapperne, reaktionsmønstre i konflikter osv. Vi vil have fokus på, hvordan man kan give udtryk for interesser, følelser og behov i konflikter uden at skulle gå på kompromis med egne og andres grænser. Dagen er dynamisk tilrettelagt med veksling mellem korte oplæg, teori, rollespil, gruppearbejde og øvelser med rig mulighed for at lære på egen krop.

I forbindelse med elevkurset tilbyder vi dig som underviser at deltage på et gratis lærerkursus i konflikthåndtering. På dette kursus arbejder vi med læreren som rollemodel i konfliktsituationer. Du bliver introduceret for teori samt nogle af de øvelser eleverne skal igennem med den fordel, at det kan skabe fundament for en fælles tilgang til konflikter i klassen. Vi skaber rum for refleksion over egne mønstre og udfordringer i konflikter på arbejdet – både når du selv er involveret, og når du er tredjepart. Vi supplerer dagen med idéer, teori og øvelser for at inspirere til, hvordan du kan arbejde videre med konflikthåndtering. Her får du samtidig mulighed for at dele dine udfordringer og udveksle erfaringer med fagfæller.


Har du nogle spørgsmål til kurset?
  • Gymnasieklasser, HF og produktionsskoler
  • Tværfagligt
    • Varighed 09:00 - 13:45
    • Min. 12 elever - Max. 28 elever

DKK 2,500.00 ekskl. moms

Book kursus