fbpx

Skal dine elever få smag for erhvervsuddannelser? Så har Ungdomsbyen forløbet, der bygger bro mellem jeres skole og de lokale erhvervsuddannelser med udgangspunkt i byggebranchen.

Dag 1: Introduktion i Ungdomsbyen

Eleverne introduceres til byggebranchen gennem et spil, hvor klassen i løbet af dagen bygger modeller af byggeriet Nordbro ved Nørrebro Station. I spillet bliver de præsenteret for byggeriets forskellige faser og faggrupper. Eleverne vil opleve skolens fag i praksis, når de skal samarbejde om at løse forskellige problemstillinger, der finder sted i byggebranchen. Spillet bygger på teoretiske, praktiske og dialogbaserede opgaver.

Dag 2: Rundvisning på byggepladsen Nordbro          

Eleverne introduceres til arbejdsmiljø og sikkerhedsmæssige forhold.

Eleverne vises endvidere rundt på byggepladsen og rundviseren deler facts og røverhistorier om stedet. Eleverne får mulighed for at sammenligne deres oplevelser fra spillet med dilemmaer og løsninger fra den virkelige verden.

Rundviseren sætter undervejs fokus på faglig stolthed, fællesskab, den dynamiske arbejdsplads, løn og mulighed for videreuddannelse.

Dag 3 og 4: Undervisning på erhvervsuddannelse

Undervisningen kan afvikles på erhvervsskolerne NEXT eller TEC.

I løbet af de to dage vil dine elever…

-Møde elever fra en af uddannelserne

-Arbejde i grupper med et byggeprojekt, der relaterer sig til resten af ugen.

-Få kendskab til hvordan det er at gå på en erhvervsuddannelse, samt hvilke muligheder det giver.

Dag 5: Arbejde på egen skole eller i Ungdomsbyen med miniprojekt om bæredygtigt byggeri.

Eleverne afslutter ugen med at bruge deres tilegnede viden om byggeri i et miniprojekt om bæredygtigt byggeri. Her tegner eleverne deres bæredygtige drømmehus. De benytter eksisterende bæredygtige løsninger, eller pitcher nye opfindelser til fremtidens bæredygtige boliger.

Læringsportfolio – Et redskab til refleksion

Eleverne arbejder løbende med en individuel læringsportfolio. Hver dag får eleverne et (eller flere) spørgsmål, der sætter refleksionsprocessen i gang. Portfolioen er delvis skriftlig, men indeholder i særlig grad billeder, film, links til hjemmesider osv. Ambitionen er at koble uddannelse- og job relaterede aktiviteter fra 7. – til og med 9. klasse i et samlet refleksionsformat.

Under forløbet arbejder eleverne med færdigheds- og vidensmål for fagene dansk, matematik, samfundsfag, fysik/kemi og uddannelse og job.

Kontakt

For yderligere information, kontakt Julie Kolath på JBK@ungdomsbyen.dk


Har du nogle spørgsmål til kurset?
  • 7.-8. KL.
  • Tværfagligt
    • Eleverne oplever, at fagenes læringsmål kan anvendes i virkeligheden
    • Eleverne får viden om uddannelse og jobmuligheder
    • Eleverne introduceres til forskellige læringsstile

Fra: DKK 18,000.00 ekskl. moms

Book kursus

Vælg

This must be a number!

This must be a number!