BYGGERI- Sammen bygger vi fremtiden
Send kommunens klasser med Ungdomsbyen på praksisnære, pædagogiske brobygningsforløb om byggeri, matematik, fysik og innovation. Ungdomsbyen tager elever og lærere med helt ind i byggebranchen. Eleverne spiller, bygger og arbejder med byggebranchens bæredygtige fag og jobs.
Gennem praksisnære byggerispil introducerer vi til skolens fag med teknologi, innovation, matematik, dansk, samfundsfag og fysik. Eleverne og lærere udforsker byggepladsens kreativitet og praksisfaglighed og trækker i arbejdstøjet som både malere, tømrere og murere. De skaber prototyper på bæredygtige drømmehuse og fylder egne personlige læringsportfolier med tekst, fotos og faglige reflektioner fra ugens mange indtryk.
Forløbsbeskrivelse
Dag 1: Introduktion i Ungdomsbyen
Eleverne introduceres til byggebranchen gennem et spil, hvor klassen i løbet af dagen bygger modeller af et byggeri. I spillet bliver de præsenteret for byggeriets forskellige faser og faggrupper. Eleverne vil opleve skolens fag i praksis, når de skal samarbejde om at løse forskellige problemstillinger, der finder sted i byggebranchen. Spillet bygger på teoretiske, praktiske og dialogbaserede opgaver.
Dag 2: Rundvisning på byggepladsen i Brøndby
Eleverne introduceres til arbejdsmiljø og sikkerhedsmæssige forhold.
Eleverne vises endvidere rundt på byggepladsen og rundviseren deler facts og røverhistorier om stedet. Eleverne får mulighed for at sammenligne deres oplevelser fra spillet med dilemmaer og løsninger fra den virkelige verden.
Rundviseren sætter undervejs fokus på faglig stolthed, fællesskab, den dynamiske arbejdsplads, løn og mulighed for videreuddannelse.
Dag 3 og 4: Undervisning på erhvervsuddannelse
Undervisningen kan afvikles på erhvervsskolerne NEXT eller TEC.
I løbet af de to dage vil eleverne:
– møde elever fra en af uddannelserne
– afprøve flere håndværkerfag, når de skal bygge et hushjørne
– arbejde i grupper med et byggeprojekt, der relaterer sig til resten af ugen
– få kendskab til, hvordan det er at gå på en erhvervsuddannelse, samt hvilke muligheder det giver
Dag 5: Arbejde på egen skole eller i Ungdomsbyen om bæredygtigt byggeri
Eleverne afslutter ugen med at bruge deres tilegnede viden om byggeri i et miniprojekt om bæredygtigt byggeri. Her tegner eleverne deres bæredygtige drømmehus. De benytter eksisterende bæredygtige løsninger, eller pitcher nye opfindelser til fremtidens bæredygtige boliger.
For yderligere information, kontakt Michael Strauss på mst@ungdomsbyen.dk
Referencer
-
"Jeg synes det bedste har været at man kan bruge sin kreativitet og bruge sin hjerne på en anden måde i stedet for at være i skole hele tiden og lave noget fysisk, hvor man skal tænke sig om"
7. klasse elev fra Rødovre Skole -
"Jeg har lært, hvordan sådan nogle bygninger er bygget op, og hvordan man kan bygge ting sammen og få det til at holde, og hvordan det holder rigtigt"
7. klasse elev fra Rødovre Skole