GASTRO – Sammen smager vi på fremtiden
Ungdomsbyen inviterer elever i 5.-6. klasse ind i gastronomiens verden og dens uddannelsesmuligheder med vores erhvervsforløb, Gastro – sammen smager vi på fremtiden.
Forløbet giver eleverne praktiske erfaringer med madens verden og introducerer dem til, hvilke uddannelsesveje, der kan give en fremtidig karriere inden for gastronomi. Forløbet er udviklet i tæt samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen.
Gennem tre dage bliver eleverne introduceret til branchens videns-, metode- og kompetenceområder. Dagene igennem skal eleverne løse forskellige opgaver med praktiske og sjove aktiviteter. Eleverne får mulighed for at opleve, hvordan fagene, som de kender fra skoleskemaet, kommer til live i reale problemstillinger, når de selv skal tage kokkehuen på og gå i køkkenet.
Eleverne får kendskab til mulighederne i fagretningen, Gastronomi og værtskab, og forløbet har fokus på gastronomi, bæredygtighed, sundhed, værtskab og service samt kreativitet og smagseksperimenter. Eleverne kommer på besøg hos Hotel- og Restaurantskolen, og får lov at opleve branchens forskellige muligheder på nært hold. De mærker på egen krop, hvordan det er at studere på skolen, og de får lov at prøve kræfter med skolens moderne og professionelle faciliteter. Formålet med brobygningsforløbet er at hjælpe eleverne med at danne et uddannelsesoverblik, så de i fremtiden kan træffe et kvalificeret uddannelsesvalg.
Projektet er støttet af Tietgenfonden.
Har du spørgsmål til forløbet?
Du kan kontakte vores pædagogiske konsulent og koordinator på Gastro-forløbet, Olivia Stephansen, på os@ungdomsbyen.dk, hvis du har spørgsmål til forløbet.
Drejer din henvendelse sig om følgegruppen kontakt Flemming Olsen på fo@ungdomsbyen.dk.